Πρόγραμμα ψυχοσωματικής εκπαίδευσης


Χωρίζεται σε πρακτικό και σε θεωρητικό κομμάτι.
Το πρακτικό ασχολείται με ασκήσεις εκγύμνασης της περιοχής του περινέου προκειμένου να ενδυναμωθούν οι μύες που σχετίζονται με την εξώθηση του εμβρύου κατά τον τοκετό. Επίσης, οι τεχνικές των αναπνοών και οι διάφορες στάσεις που μπορεί να λαμβάνει η επίτοκος κατά τον τοκετό της προκειμένου να ανακουφίζεται από τους πόνους. Οι ασκήσεις που θα προταθούν στην κάθε επίτοκο προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της.
Το θεωρητικό ασχολείται με τη φυσιολογία του τοκετού την ανατομία του σώματος της γυναίκας. Παρουσιάζεται όλη η διαδικασία της σύλληψης από το ζυγωτό, το πρώτο κύτταρο του μωρού τους μέχρι την τελική του ωρίμανση πριν τον τοκετό. Ερμηνεύονται οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της και αιτιολογούνται βάσει της φυσιολογίας. Δίδονται πληροφορίες για τη διατροφή, το θηλασμό και πως θα πρέπει να τα διαχειρίζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ακόμη, επεξηγούνται τα διάφορα φυσιολογικά ενοχλήματα κατά την εγκυμοσύνη, όπως ο έμετος, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις κ.α Επιπλέον, αναλύεται τι πρέπει να περιμένει η έγκυος σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης της. και τι πρέπει να την ανησυχεί προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια από ειδικό.

Η κάθε έγκυος γυναίκα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και υπόθεση για μας. Το πρόγραμμά της ψυχοσωματικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που η μέλλουσα μητέρα αλλά και ο πατέρας πρέπει να μάθουν ώστε να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Από τη στιγμή της εγγραφής στο κέντρο μας ξεκινάει το ταξίδι σας προς τη γνώση και τη προετοιμασία για να αντιμετωπίσετε όλες τις δοκιμασίες της εγκυμοσύνης και του τοκετού προκειμένου να αποτελέσει για σας όλη αυτή η περίοδος πηγή ευχάριστων αναμνήσεων. Αυτό είναι ένα στοίχημα που καλούμαστε εμείς να το κερδίσουμε κι εσείς να μας προκαλέστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου